Ege Postası
Geri

Başkan Batur mecliste açıkladı: O binaların yıkımı başlıyor 

Konak Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşiminde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde ilçede hasar gören binaların hasar tespitine ilişkin bilgileri paylaştı. İlçede 49 ağır hasarlı bina tespit edildiğini belirten Başkan Batur, “Biz bu işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak yürütüyoruz. Ağır hasarlı binaların yıkımı da en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi.  Öte yandan Konak Belediye Meclisi Sancar Maruflu’nun adının Konak’ta yaşaması için ortak önerge verdi. Geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden ve 'İzmir Baba' olarak anılan Sancar Maruflu’nun adının Çınarlı’daki Konak Bilim Merkezi’ne verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Batur mecliste açıkladı: O binaların yıkımı başlıyor 
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Eylül 2021 Çarşamba 18:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi. Başkan Batur oturumda 30 Ekim depreminden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilen bina hasar tespit çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. 

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Batur, dünyanın dört bir yanında devam eden savaşlara dikkat çekerek Dünya Barış Günü’nü kutladı ve “Bugün 1 Eylül Dünya Barış günü. Barış gününüzü kutluyorum. Barışın tüm dünyaya egemen olması ve ülkemiz sınırları da dahil olmak üzere dünyanın her yerinde savaş var. Bu yüzden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyorum. ‘Yurtta sulh cihanda sulh diyen’ ve kurtuluş savaşının ardından barış sağlayan bir liderdi” dedi.

YANGIN KAHRAMANLARINA BELEDİYEDEN JEST

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin dört bir yanında başlayarak binlerce hektarlık alanın yanmasına ve binlerce canlının hayatını kaybetmesine neden olan yangınları da hatırlatan Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak yangın bölgesine gönderdikleri ekibin de aralarında olduğunu belirtti. “Marmaris Muğla, Milas ve Bodrum’da çıkan yangına arkadaşlarımızı göndermiştik. Orada 10 gün boyunca araçta yatarak, gece gündüz çalışarak belediyemizi çok güzel temsil ettiler. Sanki kendi evleri yanıyormuş gibi çalıştılar. Onların bu gayretleri, belediyemizi temsili noktasında bir kez daha teşekkür ediyorum. Günün anısına bir plaket ve karınca kararına bir altın ödülünü temsil etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından parti grup başkanvekilleri de sahneye alındı ve yangın kahramanları Alaattin Oltak, Hanifi Kayhan, Serdar Kılınç, Barış Karaağaç, Kazım Keneş, Ozan Kara, Doğan Yarış, Mustafa Gür, Akar Işık, Orhan Özdemir’e plaket ve armağanları takdim edildi. 

TARİHİ KONAK ANI EVİ OLUYOR

Oturumda, Konak’ta bulunan 24 metrekarelik alanın kamulaştırılmasını öngören ve Alanyalı Konağı’nın anı evine dönüştürülmesi önergesi gündeme alındı. Gündemde “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.06.2021 tarih ve 05.705 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanıp yeniden düzenlenen Alanyalı Konağı Kurtuluşumuzun 100.Yılı Anı Evi ortak hizmet protokolünün imzalanması için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yetki verilmesi” ifadeleriyle yer alan önerge hakkında konuşan Başkan Batur, “24 metrekarelik alanın kamulaştırılmasını kamulaştırılacak. 9 Eylül’de Büyükşehir ile protokol imzalanacak. Eğer bugün oylarsak ayın 9’una yetiştiririz” dedi.

Önerge, komisyonlara havale edilmeden mecliste oybirliğiyle kabul edildi. 

MARUFLU’NUN İSMİ BİLİM MERKEZİ’NDE YAŞAYACAK

Gündemde ayrıca Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan bir alana Sancar Maruflu adının verilmesi önergesi de tüm partilerin ortak önergesi olarak gündeme getirildi. Bu kapsamda Sancar Maruflu’nun ismi Çınarlı Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan Bilim Merkezi’ne verilmesi ve büstünün dikilmesi mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

KONAK’TA 49 AĞIR HASARLI BİNA

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li meclis üyesi Şamil Sinan An’ın belediyenin 30 Ekim depreminin ardından ilçede hasarlı binalarla ilgili uygulamaları ve karot uygulamaları hakkında bilgi istedi.
Konu hakkında bilgilendirme yapan Başkan Batur, şunları söyledi; “30 Ekim depreminden sonra konak belediyesi olarak bin 32 binada hasar tespiti yapmışız. 25’i tescilli olmak üzere 49’u ağır hasarlı. 50 adet de orta asarlı. 933 binada da az hasar tespit edilmiş. Kentsel dönüşüm yasasını da vatandaşlar çok soruyor. Apartmandan bir kişi müracaat ettiğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışanları tarafından tecilli bir ağır ya d aorta hasar varsa belediyeye yazı geliyor. Belediye de vatandaşlara tebligatı yapıyor ve 60 gün süre veriyor. O 60 gün bitince bir 60 gün daha veriliyor. O sürenin de sonunda elektriği ve suyu kesiliyor. Bu tespit yapıldığında da tapuya satın alma ve satın almayla ilgi şerhler de konuluyor. Yani vatandaşlarımız bu bina yıkıldıktan sonra binanın yapımı için de apartmanda yaşayanların 3’te 2’sinin onayı gerekiyor. Bunu vatandaşlarımızın bilgisine sunmak istedim. Biz bu işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortak yürütüyoruz. Ağır hasarlı binaların yıkımı da en kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

“2. ETABIN BAŞLAMASI İÇİN O SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR” 

Söz alan AK Partili meclis üyesi Hakan Yıldız, Ege Mahallesi kentsel dönüşümünde yaşanan sorunları gündeme getirdi ve “Önümüzdeki ay 30 ekim depremini yad edeceğiz. Nasıl milli mücadelemde birlikte hareket ettiysek konakta kentsele dönüşüm için de birlikte hareket ediyoruz. Hem Gültepe hem Beştepe planlarımızda bu planları oy birliği ile Büyükşehir’e götürdük. Dün itibariyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ege Mahallesi’nin kentsel dönüşümle ilgili bilgilendirme yaptı. Onun 2. etabını kapsayan ve oradaki vatandaşlarımızın geçmiş yıllardan kaynaklı tapularındaki ipotekler ve koyulan temditler nedeniyle mahkeme süreçlerini size de aktarmıştık. Bu süreç, Büyükşehir’in koordinasyonunda çözülmesi gereken bir konu. Sayın Başkan 1. etabın başladığını söyledi. Ama 2. etabın başlaması için o sorunların çözülmesi gerekiyor. Oradaki vatandaşlımızın ekonomik kaşlıları da ortada. Bunu, elbirliği ile çözmemiz gerekiyor. Bu sorun bizim için önemli. O sorunla elbirliğiyle çözebiliriz Orada dönüşümü sağlamalıyız. Çünkü ikinci bir depremde belki de en çok zarar görecek ilçelerden biriyiz” dedi.

Yıldız’a yanıt veren Başkan Batur, “En kısa sürede Büyükşehir Belediye Başkanımıza ulaşıp bu konuları kendisine iletip gerekli çalışmaların yapılmasını arz edeceğim” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası